En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Les Caves Taillevent

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, March 26, 2009 10:18:07

Denne eksklusive vin-'boutique' ligger i nr 199, Rue de Faubourg St-Honoré i det 8. Arr. Det er Familien Vrinat (selvfølgelig) fra den to-stjernede (hvorfor egentlig kun to?) toprestaurant, 'Taillevent' der står bag. Lige ved siden af vin-'boutiquen' ligger deres mere casual restaurant, L'Angle du Faubourg, lige på hjørnet ved Rue Balzac. Se mere på:

www.taillevent.com

Caves Taillevent er uhyre elegant indrettet med monstrøse, lyse træhylder. Luftige glasvitriner samt præsic spotbelysning gør det til en fornøjelse at være kunde. Omend man er langt fra de rustikke, fugtige kældre hos selve producenterne og de kompakte, let-rodede vinbutikker jeg ellers omtaler. Man har mere følelsen af at være på et slags vin-galleri!

Barthod, Puffeney, Clos des Papes, Arena, Zind-Humbrecht samt mange top-Châteaux fra Bordeaux forstærker oplevelsen. Det skal dog nævnes at der i bagbutikken findes et lille rum med en masse dagligdagsvine til rimelige priser. Heldigvis, får jeg næsten sagt, ligger Caves Taillevent ret langt fra vores kvarter, så man ikke fristes over evne. Men er man omkring Faubourg Honoré/Ternes/Étoille, så er denne 'boutique' bestemt et besøg værdig.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post87