En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Dégustation x 2?

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, March 28, 2009 18:08:27

Dagens første 'degust' var hos Caves Augé (se evt tidl indlæg!). Denne forretning organiserer nogle virkelig gode smagninger på udvalgte lørdage i løbet af foråret/sommeren. Smagningerne er, trods den ret eksklusive beliggenhed, meget afslappede. Nogle tønder stilles op på fortovet, 'vigneron'erne' skænker, man cirkulerer lidt, diskuterer/tager noter(?), smager videre. Det er nærmest som at være i kældrene...

For et par uger siden var der besøg af blandt andre: Houillon(Overnoy), Tissot, Ostertag, Bartucci, Clairet. Og næste gang er der et sandt topmøde: Gramenon, Anglore, Dard/Ribo, Allemand, Souhaut..... Det bliver stort!

Dagens tema var 'Nouveaux Talents/Sang Neuf Chèz Augé'. Ni vinproducenter der har det til fælles (ud over selvfølgelig at være MEGET nature), at være forholdsvis nye i 'Caves Augé's' ekstremt omfattende sortiment!

Noella fra Tourraine, svært at smage, 2 hvide/2 røde, alle fire fad/tank-prøver; men jeg fik da smagt Sauvignon med rest-sukker (tag den Dan!), Clos Fantine fra Faugères var rigtig godt, Grenache/Syrah/Mourvedre/Carignan V.V, ren, syrerrig(!) stil, dog med klart sydligt rustikt præg. Carmarans fra Aveyron, Fer Servadou og Côt med let, moderne 'élevage', spændende... Samt en hvid på 100% Chenin, ret overbevisende. Benoit Couraults vine er rigtig Nature/Hippie, Cab Franc/Chenin. Domaine les Griottes i Anjou præsenterede 3 vine, to røde Cab Franc med en rigtig god balance (den anden i mere 'ambitiøs' 'elevage') og en fantastisk hvid på Chenin (selvfølgelig!) lagret i 'Vin-Jaune'-stil, med en virklig overbevisende oxidering, krydret 'curry' og valnødder (med en god brissel-ret...!). Matin Calme fra Rousillon, en let, frugtig, ret traditionel stil (Carignan V.V., Grenache). Morgats Savènnieres var jeg ikke så vild med, alt for meget nyt træ (men det kan selvfølgelig 'fondre'). Til slut, Domaine des Terres Promises' lette, præsice vine fra Var, en dejlig rosé, to røde; en godt frugtet carignan samt en virkelig god Grenache/Syrah.

Jeg tog videre på dagens anden opgave: Salon de Vignerons Independants. Denne 'Salon' findet sted to gange årligt i Paris (derudover også andre steder i Frankrig) og bliver afholdt i lokalerne 'Éspace de Champerret' ved 'Porte de Champerret' i det 17. Arr. Jeg havde fået nogle fri-billetter af Florent, 'Merci mon ami!'. Det bliver kaldt den største årlige vinbegivenhed i Paris(!!!).

Jeg havde ikke de største forventninger. Dels har jeg det ikke godt med de her store arrangementer, hvor det stort set er umuligt at få etableret en god dialog med producenterne, dels var programmet (endda med næsten 600 'udstillere') ikke sådan, rigtig spændende. Det var lidt som om alle de 'rigtige' producenter bevidst ikke ville deltage(!?).

Jeg blev skuffet. Der var denne her stemning som minder lidt om byfest/vinfest/bustur. Der var IKKE ret mange der benyttede de dertil indrettede spyt-spande! Men der var mange besøgende. Og rigtig mange der gjorde nogle gode indkøb.

Desværre holder Florent weekend i London. Jeg er sikker på at jeg ville have fået et helt andet, mere hyggeligt besøg, hvis han havde været med. Men jeg fik da et glas til samlingen...

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post91