En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Legrand Filles et Fils

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Sun, March 29, 2009 21:59:39

Denne 'Cave/Épicerie' i nr 1, Rue de la Banque i det 2. Arr er det nærmeste man kommer på en virkelig institution i den parisiske vinbranche! Den nuværende indretning/facade er fra 1880'erne. Butikken er i virkeligheden endnu ældre, en vis Monsieur Beaugé huserede midt i det 19. århundrede som 'Épicier' og havde til huse på adressen hér.

Omkring 1. verdenskrig overtog Pierre Legrand lokalerne og drejede gradvist sortimentet over mod vinen. Butikken var i familien Legrands hænder indtil slutningen af 2000, hvor d'Herrer Sibourd-Baudry/Châteauvieux (et rigtigt karlenavn til en vinhandler!) overtog butikken. Det skal understreges at Legrand i den grad videreføres i den oprindelige 'Ésprit'!

Der er også stadig et ekslusivt Épicerie med luksus-slikkepinde i retro-embalage, lavendel-chokolade, blomsterhonning, parfumerede theer......

Det egentlige butikslokale er for nylig blevet suppleret med en ret overbevisende vin/mad-bar: Lette retter og god saft på glas, midt i de dekorative fasciliteter.

Det kan betale sig at spørge efter det man ikke umiddelbart finder på hylderne. Kælderen under forretningen er gigantisk; jeg har aller nådigst fået lov til en tur een enkelt gang. Sortimentet omfatter blandt andre: Selosse, Puffeney, Foucauld, Joguet, Liger-Belair, Cros, Villeneuve, Zind-Humbrecht, Deiss, Allemand, + et stort udvalg af klassifiseret Bordeaux...... I Magnum!

Se mere: www.caves-legrand.com

Legrand Filles et Fils holder lukket om søndagen. Vin/mad-baren er åben fra 12.30.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post93