En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Citroën 2CV

BilerPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, March 30, 2009 12:40:19

Endnu en billedserie!

Citroën 2CV'en er måske den mest berømte af samtlige Citroën-modeller. Denne 'Deuche´, som den kaldes i folkemunde (Deux Chevaux/to heste..), er nærmest blevet et ikon for os Citroën-entusiaster.

Det var en af Citroëns top-ingeniører, Piere Boulanger, der i slutningen af 30'erne fik den geniale ide, at afhjælpe store dele af den franske (land)befolknings ændrede transportbehov. De havde brug for et billigt, slidstærkt og stabilt køretøj. Og det fik de, i den grad!

Boulanger var nok ikke klar over at han derved havde skabt en af bilhistoriens største succeser. 2CV'en kom dog ikke i produktion før efter 2. Verdenskrig. Bilen blev præsenteret foran et, mildt sagt, måbende publikum på 'Salon'en' i Paris i 1948. Den blev omgående ekstremt populær, med ret lange ventelister til følge. 2CV'en beholdt mere eller mindre sit oprindelige design i hele produktionsperioden. Teknik/motor/accesoires blev dog gradvist opdateret. Produktionen ophørte i 1990. De sidste to år blev bilen godt nok udelukkende produceret i Portugal. De sidste par årgange har ikke det bedste ry, så købs-interesserede læsere af denne blog, bør koncentrere sig om årgange før 1988.

Alt i alt blev (inkl varebiler) produceret over 5000000 eksemplarer!

Det er en virkelig fornøjelse at støde på en 'Deuche' af og til i det pariske byliv, men der er ikke så mange tilbage på gaderne. Som et lille kuriosum kan nævnes det glimrende initiativ: 'Paris Authentic' (ja, det er er rigtigt stavet!), en slags taxi-service, hvor Paris opleves fra bagsædet af en 'Deuche'.

Jeg tænker tit på mit eksemplar, en rød 'Spécial' 85'er, hjemme i laden på Lolland. En solkinsdag i Paris med taget rullet op, og så afsted i de små gader.....

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post95