En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Opskrift!

MadPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, March 30, 2009 19:27:28

'Vinaigrette Parisienne'

Det virker måske ikke som om det er nødvendigt med en opskrift på en simpel salat-dressing? Men for EEN gang skyld må jeg pointere vigtigheden af en opskrift, valg af ingredienser samt fremgangsmåden!

Tag 2½ spsk af den bedste Sherry-eddike der kan skaffes. Afvej saltet, ca 11 gram u-raffineret Guèrande(!)-salt. Opløs saltet i eddiken, regn med at det tager 4-5 min at få saltet helt opløst, dette er MEGET vigtigt. Tilsæt 1,1 dl. olivenolie (koldpresset jomfru-olivenolie fra meget, gamle træer!) lidt ad gangen, sørg for at røre omhyggeligt rundt HELE tiden, også her kan det gå galt! Vinaigretten ER bedst på dagen, men kan evt også spises dagen efter.

Vinaigretten kan 'customizes'. Rør 12 gram Dijon-sennep i eddike/salt-blandingen før olien tilsættes. Den bedst tænkelige kvalitet er nødvendig for det endelige resultat. Jeg prøvede engang med Maille's 'Chardonnay-Luxe'- sennep, det blev IKKE godt. Brug istedet Maille's klassiske 'Vin-Blanc'-udgave , der kun kan købes i løs vægt i Maille's forretning.

  • Comments(0)//www.parisblog.dk/#post96