En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Lecture til den modeinteresserede.

BøgerPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, April 15, 2009 21:58:58

Her er en lille guide til nogle af de gode steder at forsyne sig med blade og bøger, nye og gamle, om mode, design og dets lige:

Librairie Ofr Marais er en rigtig lækker forretning, er det en slags boghandel, egentlig? Ja det er det, men boghandel er ikke det første ord der falder én ind, når man ser Librairiet. De sælger bøger, blade og en lille smule papirvarer og arkitekttegnet legetøj. Man kredser om cool emner som moderne kunst, grafitti, avant-garde-mode, kunstfotografi, cool arkitektur... En rigtig cool smagsdommerbutik. 20, rue Dupetit-Thouars, Marais, 3.arr.

Comptoir de l'Image. Fin lille tætpakket forretning, der sælger nye og gamle bøger, blade og kataloger om mode, kunst og fotografi. 44, rue de Sévigné, Marais, 3.arr.

Les Archives de la Presse er en noget større forretning, med et fantastisk udvalg af ældre udgivelser om mode og kendte mennesker (Lady Di er vældig godt repræsenteret). Er du fx. interesseret i spadseredragter fra 50-erne, kan du bladre dig igennem stakkevis af Vogue o.a. fra denne periode. Sportmagasiner og filmplakater, kunstbøger m.m. kan man også finde. 51, rue des Archives, Marais, 3. arr. www.lesarchivesdelapresse.com

(Foto af Stuart McAlister fra La Galcantes hjemmeside)

Og så forlader vi endelig Marais: La Galcante, ikke så langt fra Louvre, er butikken til det ikke eksisterende Presse-museum. Dvs. samlingen findes, men midlerne til en permanent udstilling er ikke skaffet endnu. Indtil da sælges der ud af den del af samlingen der kan undværes, mens den uerstattelige del er gemt væk på depot. Her kan man købe originale illustrationer, postordrekataloger fra 70-erne eller en avis fra den dag man blev født. Tryksagerne er sirligt ordnet efter emner og mode er fint repræsenteret. 52, rue de l'arbre sec, 1.arr. www.lagalcante.com

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.