En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Vinsmagning

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Tue, April 21, 2009 22:50:11

I lørdags var der en lille, uhøjtidelig smagning med vine fra Jacky Blot's domainer i Montluis og Vouvray (Loire-dalen) i 'Caves Bossetti' i nr 34 i Rue des Archives i det 4. Arr.

'Caves Bossetti' er en glimrende caviste her i Marais-kvarteret. Ud over en virkelig, montrøs 'sélection' af Chartreuses-likører (!!!), er det tunge klasikkere som er i højsædet: Barthod, Maison Leroy, Gros, Joblot, Bollinger, Philliponat, Fèvre, Forey, Montille, Méo Camuzet. Og så er det en af de få caviste i Paris, hvor det er muligt at anskaffe sig nogle af Emmanuel Reynaud's fantastiske vine... Priserne er, på trods af den endog meget turistede beliggenhed, faktisk rimelige nok.

Som flere andre kolleger/konkurrenter, afholder 'Caves Bossetti' også smagninger med fokus på deres topproducenter, her i foråret. jeg havde været forbi caven tidligere på ugen og var blevet inviteret til denne lørdags-smagning af (for mig det ubekendte, men jeg er selvfølgelig også i den grad på udebane her i Chenin-land): Domaine de la Taille aux Loups, Jacky Blot et sa Moustache...

Og ganske rigtigt havde Jacky et ret, imponerende 'Moustache'!

Jacky Blot var virkelig sympatisk, havde gode, sunde meninger om bio/øko-problematikken i vinbranchen, og præsenterede nogle dejlige vine. Der blev smagt både røde, tøre hvide samt søde hvide. Derudover var der mulighed for at stifte bekendtskab med to ældre, hvide vine. Det er altid en fornøjelse når producenterne selv 'tør' åbne deres modne vine 'Èn Public'...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.