En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En civiliseret naturoplevelse

NaturPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, May 22, 2009 12:04:38

Det er forfærdeligt som Paris vokser fra os. Hver dag opdager vi nye ting vi bør undersøge og opleve. Det vil jo egentlig sige at vi hver dag bliver nødt til at forlænge vores Parisophold, men nu har vi en deadline der hedder 19. juli, så vi bliver vist bare nødt til at løbe hurtigt de sidste to måneder.

Nu viser det sig for eksempel at der ligger et very important kongeslot i Bois de Vincennes lige udenfor det 12. arr., dvs udenfor périphériquen. Ja det har godt nok ligget der siden 1100-tallet, men vi har beklageligvis været lidt périphérique-snobbede indtil for nylig, så vi kom først derud igår.

Vi kom ikke ind os se slottets mange bygninger indefra, men det er helt sikkert interessant og smukt (min yndlingsadjektivduo). Slottets kirke Sainte Chapelle er fantastisk smuk, det er arkitektur der inspirerer til religiøsitet.

www.chateau-vincennes.fr

På bagsiden af slotsområdet starter den enorme Bois de Vincennes. Det meste er ikke bois/skov i ordets tekniske forstand, men det findes dog. Her er store arealer med sportsanlæg, rugbybaner, en vélodrome (cykelbane) og ikke mindst Hippodrome de Vincennnes (hestevæddeløb), omdrejningspunktet i adskillige parisiske mænds liv.

I Bois de Vincennes finder man også La Ferme de Paris, hvor børn og andre interesserede kan få indblik i livet på et landbrug. På søndag er der uldtema og man kan se fårene blive klippet.

Den store parisiske ZOO der også ligger herude er lukket pga ombygning, men man kan gå i Parc Floral (entre 3 euro onsdage og weekender i sommermånederne) og gå rundt i friseret natur og besøge dufthaven, medicinhaven eller en af de mange pavilloner og drivhuse. Jeg anbefaler på det varmeste bonsai-pavillonen, der har en imponerende samling af gamle og oldgamle bonsaitræer. De plejes og passes i et lille værksted i pavillonen. Det må være muligt at se mesteren i aktion, men han (jeg gætter på at det er en han) havde fri igår da det var Kristi Himmelfart.

www.boisdevincennes.com

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.