En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

'Musée du Louvre'

KunstPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, May 23, 2009 23:26:13

I Paula's og min færd ud i de klassiske, parisiske museer, var det omsider blevet tid til at besøge 'Musée du Louvre'. Vi benyttede indgangen overfor 'Palais-Royal' på Rue Rivoli i det 1. Arr.

Dette museum er vel nok det kendteste i Paris, ja hvis ikke det kendteste museeum i hele verden? Jeg læste fornyligt i magasinet 'Beaux-Arts', at 'Louvre' suverænt var øverst (vi taler 8-9 millioner besøgende på årsplan!) på listen over bedst besøgte museer i verden. Og alt dette vel egentlig på grund af eet, enkelt, forholdsvis lille, maleri fra 15-hundrede-tallet?

Paula havde nemlig opsnappet, at der var noget der hed 'Mona-Lisa'. Jeg tror ikke rigtig hun var klar over, hvad det egentlig var for noget. På vej til 'Louvre' i metroen forsøgte jeg at introducere Paula til 'Mona-Lisa' (Da Vinci, lille oliemaleri, meget berømt, masser af turister/kameraer..). Vi aftalte også at vi ville forsøge at betragte nogle af de mindre kendte/'turistede' værker i samlingen og endelig havde Paula stor lyst til at kigge nærmere på glas-pyramiden i 'Louvres' slots-gård.

Heldigvis går man direkte ind i selve pyramiden for at komme ned til museets indgangsparti. Det var lige noget for Paula! Vi så pyramiden udefra, indefra, nedefra, Paula prøvede sågar at kravle op i den...

Billetsystemet på 'Louvre' er yderst velfungerende. Der er, trods de tusindevis af besøgende dagligt, ikke nogen synderlig ventetid ved billet-købet. Det er meget tydeligt, at hér kommer folk fra HELE verden. Selvfølgelig er der også franske besøbende, men de kommer garanteret fra provisen? 'Louvre' er ikke parisernes museum i samme forstand som visse andre museer i byen.

I det hele taget er forholdene ret overskuelige her på 'Musée du Louvre', og museet godt gearet til de mange turister.

Efter at have passeret security-kontrollen, er det første der møder én, et udførligt pile-system, der hurtigst muligt fører den 'kunst-interesserede' museumsgæst hen til 'Mona-Lisa'. Man skulle jo nødigt opleve for meget andet på gåturen hen til mesterværket. 'Mona-Lisa' er nu placeret i en sal, mere eller mindre for sig selv(der er dog andre billeder), bag pansret glas, afskærmning og et sirligt udført alarmsystem i ædeltræs-kabinet!

Vi var der Paula og mig, naturligvis(!), foran det berømte billede. Vi kiggede 'Mona-Lisa' dybt i øjnene, men det er en ret bizar oplevelse.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.