En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Champagne de Vignerons 'Pouêêêttt!!!'

VinPosted by Jens Vestergaard Jensen Fri, May 29, 2009 12:30:02

I går, torsdag den 29. maj, afholdt 'Caves Augé' endnu en spektakulær smagning i rækken af uhøjtidelige forårs-smagninger. Denne gang var der fokus på champagner fra 'Récoltants-Manipulants'. Stjernen over alle 'Récoltants-Manipulants', Anselme Selosse var naturligvis også med.

Derudover kunne man smage bobler fra følgende producenter:

Vouette et Sorbée (god Blanc d'Argile og super, kompleks Saignée de Sorbée), Jerôme Prévost, Larmandier bernier (meget præsis VV Camant og utrolig mørk,vinøs Rosé de saignée, den mest 'røde' champagne jeg til dato har smagt!), Gimonet (god Spécial-Club 99 og specialiteten (for dem) Paradoxe), Ulysse Colin (fik desværre ikke smagt), Drappier (Quator på de fire 'vieux cépages' og rigtig god 'nature sans soufre', Jacquesson (Avize 2000 og en perfekt moden 97 'vintage').

Og hvad med Selosse? Verdensstjernen, der om nogen, har været med til at skabe 'champagne-de-vignerons' og som for nylig har sagt farvel til biodynamikken, fordi man 'ikke komer nogen vejne med 'les gestes répétifs...''!

Der er IKKE tvivl om at Selosse's vine er i særklasse. Seneste 'dégorgement' af 'Initial', meget typisk 'house-style', en fin, præcis og meget lang 'Rosé' (assemblage, altså med tilsat stille, rød vin), 'Contraste', rig, kraftig og kompleks og til sidst en snigpremiere på den længeventede Avize 1999, som på alle måder levede op til forventningerne, den bliver lige så stor som den fantastiske 1988'er.

Men dels er priserne efterhånden kommet op på et meget højt niveau og dels er det tankevækkende, hvordan smagerne ved arrangementer af denne art prioriterer. Der var hele tiden lige så mange mennesker ved Selosse's tønde alene, som samtidig ved alle de andre producenters! Og Madame Selosse levede godt op til stjerne-statusen ved at kindkysse med de amerikanske 'surfer-sommeliers!' (i stramme, hvide Prada-jeans OG med medbragt Riedel-glas!) som Selosse-familien tidligere på året traf på deres promotion-tour 'over-there'...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.