En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris Métro, del 9

MetroPosted by Jens Vestergaard Jensen Mon, June 01, 2009 17:45:43

Metroen i Paris er bygget op på en meget enkel og brugervenlig måde. Den består, som bekendt, af 14 linier, der krydser hinanden ustandseligt og giver et utal af kombinationsmuligheder. Der er fri omstigning til samtlige metrolinier på en billet, så længe man bliver indenfor systemet. Alle linier har EEN endestation i hver ende af linien. Det er disse endestationers navne der skiltes med i metroen (Diréction..?) og det er disse navne man bør lære at kende og pejle efter.

Der er (selvfølgelig) nogle undtagelser:

Linie 13 har i nordenden TO forskellige endestationer, henholdsvis 'Saint-Denis Université' og 'Asnières-Gennevilliers'. Det betyder i praksis at stationen 'La Fourche' er absolut sidste chance, for at komme med den rigtig metro, hvis man skal deropad.

Linie 10 slår en lille krølle ude vest på omkring 'Porte d'Auteuil'. Det har ingen betydning, hvis man er på vej helt til endestationen, men hopper man på metroen i 'Auteuil/Michel-Ange'-området, bør man være ekstra opmærksom på at tage den rigtige 'Diréction'!

Linie 7 har fået sin egen 7Bis, en lille linie der forbinder 'Louis Blanc' med 'Pré-St-Gervais'.

Og så linie 3. Også hér, har man monteret en lille ekstralinie, 3Bis, der forbinder 'Gambetta' med 'Porte des Lilas'. Her i den yderste, østlige del af Paris er der langt fra metrostation til metrostation. Har man behov for at rejse nord/syd (eller omvendt!) i yderområderne af Paris kan det være vanskeligt, idet de fleste metrolinier forgrener sig i stjerneform fra byens centrum. Det er grunden til denne '3Bis'-linie, andre steder løses problemet med genindførsel af sporvogne, de såkaldte 'Trams'.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.