En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

På tur i et yndlingsarrondissement. Del 2

Gader, parker, pladser...Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sat, June 13, 2009 14:16:15

Jeg har stadig ikke helt forstået det her med blog, nu ligger del 2 jo før del 1. Synes du ikke det er irriterende? Så kan du glæde dig til vi udkommer som bog, så bliver der orden i sagerne!

Lige nord for Cité U ligger Parc Montsouris, kendt fra adskillige film. Eller måske ikke adskillige, men i Cléo de 5 à 7 af Agnes Varda (som jeg også vender tilbage til), møder Cléo en sømand i Parc Montsouris. Det eksotiske observatorium man kan se i filmen er revet ned nu, men betontræstammerne (jævnfør Buttes Chaumont), vandløbene, og den dejlige variation af skygge/sol er den samme som i 60-erne. Nå jeg var jo midt i en opremsning af film. Jeg kan kun finde på en til, og jeg er ikke engang sikker på at det er Montsouris der er med, men filmen er brandgod og hedder 14e arrondissement, så den bør under alle omstændigheder nævnes her. Den er 14. kapitel af kortfilmsamlingen Paris Je t'aime fra 2006, hvor 20 forskellige instruktører har lavet hver sin lille film om hvert sit arrondissement. 14e arrondissement er skrevet og instrueret af Alexander Payne, og jeg kan ikke anbefale den nok. Mange af de andre 19 film er også gode, kun en er decideret dårlig (gæt hvilken, hvis du har set filmen. Du kan vinde en postkorthilsen fra Paris!).

Parc Montsouris byder både på dukketeater, lækker legeplads, nedlagt RER-bane, birkelund, blomsterbede og en efter sigende god restaurant: Pavillion Montsouris.

Lige vest for parken ligger en række hyggelige gader (ml parken og Institut Mutualiste Montsouris) flere med atelierer, bl.a. Corbusiers tidligere atelier (hjørnet af Square de Montsouris og Avenue Reille), og andre misundelsesværdige huse. Også værd at spadsere rundt i...

Turen fortsætter i indlægget "Rue Daguerre og Ciné-Tamaris"

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.