En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Freelance Museum

Gader, parker, pladser...Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Mon, July 06, 2009 23:00:28

Nu hvor vores Parisophold går på held og vi skal til at samle vores noget spredte erfaringer i en mere eller mindre brugervenlig guide, er det tid til at træde et par skridt tilbage og prøve at få et overblik over stoffet. Nå, det er godt nok lidt svært, men man kan da altid begynde at planlægge kommende projekter. Når vi nu er blevet guideskribenter, kunne man jo fortsætte serien (?) med en Japanguide. Jeg har godt nok ingen forudsætninger for at skrive en sådan, bortset fra min Japanbesættelse og interesse for ALT japansk. Nej det bliver nok ikke til noget. Men København, den kender vi, og HVIS vi skulle skrive en Københavnsguide, ville jeg foreslå vore læsere at tage en tur ud af København og besøge mit yndlingsmuseum Frilandsmuseet i Brede.

Er man glad for Frilandsmuseet vil man også have fornøjelse af at tage en tur ud af Paris, se det uomgængelige Versailleslot og gå gennem den enorme park til Dronning Marie-Antoinettes landsby. Her legede dronningen simpel hyrdinde med sine hofdamer, når hun trængte til at komme væk fra de strenge og højtidlige ritualer, som hendes liv på slottet var præget af.

Da vi besøgte landsbyen i lørdags forstod jeg pludselig dronningen så godt. Hun byggede sit eget frilandsmuseum, komplet med vandmølle, urtehave, vinmark og husdyr, måske et kunstigt idyllisk miljø, men dog meget mere menneskevenligt, end den uendelige og symmetriske park udenfor. Nej den er nu ikke så klinisk (mere?) den store park, men dronningen ville have små skæve huse og en yndig lille bro over en fiskedam med snadrende ænder, og alt hvad hun havde var pomp og pragt. Indbegrebet af luksusproblem, men dog et problem, og hun løste det på yndigste vis.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.