En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Pariser-abstinenser, del 1

bla-blaPosted by Jens Vestergaard Jensen Thu, October 22, 2009 21:59:13

Hvis man går rundt med sved på panden, tårer i øjnene og ryster let på hænderne, er det måske et tegn på Pariser-abstinenser? Man kan jo nemt kome til at savne paris, hér i efterårsvejret. Det vil jeg, i den følgende periode, forsøge at råde bod på, ved at bringe tips, ideer, opskrifter samt gode råd til ekskursioner, til den Paris-hungrende!

Og hvad er bedre at lægge ud med, end denne, ærke-typiske, pariser-dessert?

Mousse au Chocolat

Laves om morgenen eller dagen før.

Ingredienser:

100 g mørk chokolade (mindst 60% kakao)

1 spsk saltet smør

2 æg, delt i blommer og hvider

2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Smelt chokolade og smør over vandbad.

Tilsæt æggeblommerne og rør massen blank.

Pisk æggehviderne stive med sukker til marengs.

Vend marengsen forsigtigt sammen med chokolademassen. Moussen skal være luftig og ensartet.

Hæld moussen i fire egnede serveringsglas og sæt dem i køleskab minimum tolv timer.



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.