En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Paris-abstinenser, del 8

bla-blaPosted by Jens Vestergaard Jensen Sat, October 24, 2009 14:05:02

'Onglet à l'Échalotte', eller hvad?

Hvis man går rundt med sved på panden, tårer i øjnene og ryster let på hænderne, er det måske et tegn på Pariser-abstinenser? Man kan jo nemt komme til at savne Paris, hér i efterårsvejret. Det vil jeg, i den følgende periode, forsøge at råde bod på, ved at bringe tips, ideer, opskrifter samt gode råd til ekskursioner, til den Paris-hungrende!

Der kan vel ikke herske nogen son helst tvivl om, at jeg anser 'Onglet à l'Échalotte' som en af de mest karakteristiske Pariser-bistro-retter, og at jeg er ydest begejstret for denne ret?

Men hvad ser jeg så?

Det er jo nærmest blasfemi at servere 'Onglet à l'Échalotte' på den måde som jeg stødte på hér forleden. Udbank et lille stykke råt 'onglet', evt mellem to lag plastik. Læg 'ongleten' på en egnet talerken. Marinér kødet med olivenolie og sød sennep. Skær en kogt kartofel i skiver og fordel på kødet, drys med lidt grønt og krydr godt med salt og peber. Anret tynde skiver af rå skalotteløg til sidst.

'Onglet à l'Échalotte', eller hvad?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anders Wed, November 17, 2010 00:44:50

jeg forestækker nu også den der serveres på martensens alle 16

Posted by H.H. Sun, October 25, 2009 11:03:19

Det kunne da være skægt at smage én gang, - meeeen mon ikke de fleste foretrækker den rigtige onglét á l'echalotte??

Med venlig hilsen

Pensioneret slagtemester Knud Aage Klipnakke, Tarm