En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

Østers og andre havdyr

MadPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Wed, June 15, 2011 12:17:06

På Boulevard du Montparnasse, mellem Luxembourg-haven og Montparnasse-kirkegården ligger der en stribe af de helt store klassiske brasserier. Steder med stærke traditioner grænsende til det stokkonservative, champagne på magnum i badekarslignende champagnekølere, adskillige fuldtidsansatte østersåbnere og en lang lang hæderkronet historie.

Vi har før anbefalet La Coupole i nr 102, men hvis du er dedikeret skaldyrselsker og har lommen fuld, bør du ikke snyde dig selv for den legendariske Le Dôme i nr 108. (01 43352581)

På nær nogle meget små halvhjertede forsøg på at opdatere interieuret er her gennemført klunkestil, tykt plys, blyindfattede art nouveau-ruder, palmer og hvad der ellers hører sig til i et stolt gammelt brasserie.

Menukortet byder på fisk og skaldyr i klassiske anretninger, kun en enkelt kødret er der blevet plads til. Vinkortet er legeledes klassisk med kendte store slotte hvis navne enhver kan nikke anerkendende til.

Bestil derfor et stort plateau fruits de mer og en flaske Bollinger, så følger du traditionen på fornemmeste vis.

Det kræver en del bestik, men trods specialværktøjet undgår man ikke nassede fingre. Heldigvis kommer tjenerne jævnligt forbi og skifter både skyldeskål og stofserviet.

Rå østers og kogte rejer og jomfruhummere, så langt er de fleste med, men den franske tradition for skalddyr er mere udfordrende end som så. Her er også masser af kogte snegle, både store og små, rå muslinger af forskellig art, og en kogt krabbe som dels er fast, ren og hvid i kødet, dels en snasket brun substans. Og hvad med rå søpindsvin, også meget moderne i konsistensen! Moderne eller etnisk, skulle man tro. Nej det er stærk fransk tradition, og alle slipseka'lene omkring dig sluger det med fryd.

Så er det godt du har din Bollinger og til dessert har du fortjent en stykke kage!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.