En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En blog om mad, mode, m.m. i Paris.

En billig men fantastisk dag i Paris

AndetPosted by Ane Rørdam Hoffmeyer Fri, November 04, 2011 15:16:01

En af mine venner har opfordret mig til at skrive om Paris' gratis glæder. Sikken en god idé, men jeg vil sige: Gratis er herligt, men billigt er endnu bedre, så her kommer et bud på en utrolig billig dag med masser af oplevelser fra den ene ende af Paris til den anden.

Du vågner op søndag morgen på det lille Hôtel Rhin et Danube i det 19. arr. Allerede nu er du forud for dine medturister i Paris, du er på ukendt grund for langt de fleste turister i byen.

Når du har fået øjne spadserer du gennem kvarteret Mosaïque ad Rue du Géneral Brunet (med indblik til de fineste smågader på hver side) og Rue Compans til Place des Fêtes hvor der er madmarked og livlig aktivitet. Find en god lokal bar med masser af leben og bestil en café og en tartine i baren. En tartine er en halv flækket baguette med smør og syltetøj. Indtaget på en barstol er det noget billigere end ved et bord. For slet ikke at sige mere folkeligt og inkluderende.

Nu er du parat til at gøre dine indkøb til aftensmaden. Måske skal du have en hel fisk, en lille gedeost, et pain de campaigne med god skorpe, friske bønner, små ukendte salatblade og en billig flaske vin. Bare rolig, nu er dagens største udgifter overstået, og du har ingredienserne til et uforglemmeligt måltid.

Hjem på hotellet og læg herlighederne på køl i det lille køkken på værelset, og så afsted.

Nede på den fine lille Place Rihn et Danube finder du Velib-stationen og indskriver dig i systemet. Velib er Paris' bycykler. De er af rigtig god kvalitet og billige at leje, det kræver bare at man melder sig til og stiller at beløb til sikkerhed som bliver trukket hvis man stikker af med en cykel. Men nu kommer det gode: Hvis du cykler højst en halv time ad gangen cykler du gratis. Så det gør du.

Dit mål er Hôtel de Ville og der er mange forskellige ruter at vælge. Kør evt ad Rue de la Villette og Rue des Couronnes til Rue Jean Pierre Timbaud. Nu er din halve time gået, parker cyklen i en Velibstation og drik en café/noisette i baren på Le Cannibale i nr. 93.

Find dig en ny cykel og kør videre ad Rue st Maur og Rue de la Roquette til Place de la Bastille. Stil cyklen og glo lidt ud over kanalen der forsvinder ind under pladsen, mens du gnasker et friskplukket normannisk æble du tog med fra markedet imorges.

Find dig en cykel igen og kør ad Rue St Antoine og Rue de Rivoli til Hôtel de Ville. Her parkerer du cyklen og stiger på bus nr 72. En enkelt billet vil nu føre dig gennem det spektakulære centrum og langs med Seinen helt ud til Boulogne Pont de St-Cloud. Nyd på vejen udsigten til Louvre, Concordepladsen, Eiffeltårnet, Trocadéro og hvad ved jeg.

Stå af på endestationen og gå på bar. Nu er det tid til frokost og du skal have en af mine livretter: Baguette med smør og jambon de Paris, kogt skinke. Du kunne jo drikke en Perrier til, men nu er det jo billigdag, og un demi, en lille fadøl er faktisk billigere, så det må du vist have.

Efter frokost går du hen til Musée Albert Kahn. Du er heldig at det er den første søndag i måneden, så du kommer gratis ind. Albert Kahn kræver en længere beskrivelse (se andetsteds på denne blog eller i Voilà PARIS), men det er kort fortalt et fantastisk sted med en fin park indrettet i forskellige temaer, ikke mindst japansk. Så er der fotoudstillinger med Kahns fotos fra hans rejser i starten af 1900tallet + ikke mindst en kæmpemæssig database med billeder og film fra hele verden, også optaget i starten af 1900tallet.

Her kan man bruge timevis, du har til kl 18. Nu lukker museet og du skal ud og presse din sidste metrobillet til det yderste. Dyk ned i metroen og tag den lange tur hjem til Danube. Det hele gøres på een billet, men rejsen varer godt en time og du skal skifte 3-4 gange ifølge min metro-app (anbefales). Nu hvor du har fået øjnene op for det positive ved dine medmenneskers anderledesheder (efter en hel eftermiddag i Kahns selskab), kan du rigtig få en på opleveren undervejs. Og husk, at selvom vi skal spare idag har du råd til at anderkende de metro-musikere du synes har fortjent en mønt for deres spil.

Vel hjemme på hotellet åbner du din flaske, steger din fisk og får dig et velfortjent festmåltid.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ane Rørdam Hoffmeyer Sat, November 05, 2011 15:09:13

Hov, glemte at sige at man kan snuppe en kuperet løbetur i parken Buttes Chaumont ikke langt fra hotellet hvis man kan presse det ind morgen eller aften.

Det er rigtig god træning, og så får man set (og mærket) et smukt stykke menneskeskabt landskab med god udsigt ind over centrum af Paris.